В Острозькому районі невдовзі може бути утворена перша ОТГ

23.08.2018 17:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Мощаницька та Вельбівненська сільські ради Острозького району Рівненщини 21 серпня направили в Рівненську облдержадміністрацію схвалені ними проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад.
 
Обидві громади дали згоду на об'єднання в Мощаницьку сільську ОТГ. Тепер в ОДА є 10 робочих днів для того щоб перевірити ці документи на відповідність Конституції та законам України. Як розповів Михайло Шелеп - радник Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»  - процес формування цієї ОТГ є доволі непростим.
«Процес об’єднання розпочався у березні цього року, коли Мощаницький сільський голова Олександр Чубик видав розпорядження та запросив до об'єднання з Мощаницею шість сусідніх громад Острозького району. Згоду на формування ОТГ дали лише три з них: Вельбівне, Почапки та Тесів. Проте Тесівська громада не має спільної межі із Мощаницькою, а тому, наразі, вони не можуть об'єднуватись. Тож в кінці червня була утворена спільна робоча група з представників трьох сільрад.
Однак на етапі других громадських обговорень Почапківська сільська рада різко змінила свою позицію і передумала об'єднуватись із Мощаницею. Тому в ОДА для отримання висновків був направлений новий проект рішення згідно якого ОТГ має утворитись з двох суб'єктів: Мощаницької та Вельбівненської громад. Така об'єднана громада матиме приблизно 3,9 тис. населення. Експерти ЦРМС постійно консультують учасників процесу», - наголосив він.
Наразі в Острозькому районі немає жодної ОТГ.
 
 
За матеріламти прес-служби ЦРМС.
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews