Пошанівок великого полководця-земляка

27.08.2018 11:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

На День Незалежності під час військового параду в столиці Президент України по-особливому привітав 30-ту окрему Новоград-Волинську Рівненську механізовану бригаду (30 ОМБр),  присвоївши їй почесне найменування «імені князя Костянтина Острозького»,  та  вручив новий бойовий прапор. «З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин…», - звучить в Указі.

Констянтин Осторозький був одним із найвидатніших полководців XVI століття. Найвизначніша перемога в його житті відбулася 8 вересня 1514 року, коли  союзне військо Великого князівства Литовського і Польського королівства, яке він очолював,  розбило армію Московського князівства.

«Це результат того що ми розпочали рух по вшануванню князя 4 роки тому, коли організували святкування 500-річчя перемоги військ князя Острозького в битві під Оршею. Треба нагадати, що державні структури тоді нас не підтримували, але ми своїми силами і коштами зробили це. Добре, що чиновники зрозуміли значення для історії України великого гетьмана Костянтина Івановича Острозького.Першим дійством ми організували написання художником Юрієм Нікітіним великої батальної картини "Перемога князя Острозького в битві під Оршею", - написав на своїй сторінці Фейсбук реставратор та мистецтвознавець Микола Бендюк.

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews