Рівняни відзначають свято Успіння Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії

28.08.2018 15:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Двадцять восьмого серпня православні християни святкують Успіння Пресвятої Богородиці. У народі це свято називають Перша Пречиста. Це свято присвячене спогадам про Успіння (смерть) Божої Матері. У православ'ї він належить до одного з головних, двунадесятих свят.

Успіння Матері Пресвятої Богородиці означає завершення Її земного життя і піднесення на небеса до Її Сина і нашого Господа.За церковним переданням, Богородиця точно знала час своєї смерті і готувалася до цього дня молитвою і постом.

На Успіння, як і на будь-яке інше православне свято, прийнято поставити свічку, згадавши при цьому всіх рідних і близьких, помолитися за дітей. Крім того, прийнято допомагати быдним,пригощати їх їжею . Після вознесіння Ісуса Пресвята Богородиця, яка жила в Ефесі, молилася про те, щоб скоріше зустрітися зі своїм сином. Одного разу під час молитви Богородиці з'явився Архангел Гавриїл і сказав, що вже через три дні вона зустрінеться з Господом.

Перед успінням всі апостоли зібралися біля її ложа. Забрати її душу з'явився сам Господь. Апостоли поховали тіло Богородиці в печері і три дні перебували в молитві. Коли ж могилу вирішили відкрити, щоб втішити запізнився апостола Фому - тіла Богородиці не виявили. Тоді всі переконалися, що вона піднеслася на небо. У той же день Пресвята Діва з'явилася апостолам і сказала: "Радійте! Я з вами - в усі дні".

На Успіння не можна ні з ким сваритися. Ікона "Успіння Пресвятої Богородиці" вважається дуже сильною і однією з найчудотворніших. Молячись перед іконою Успіння, Діву Марію просять про захист дітей та дорослих від хвороб ,про допомогу в прийнятті правильного рішення, у складних проблемних питаннях.

Успіння проводжай, а осінь зустрічай - саме після Успіння починається бабине літо, що триватиме ще весь перший місяць осені.

Автор: Вікторія Красуцька


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews