Дитсадку в Малинську, що на Березнівщині, можуть позаздрити і в області

31.08.2018 12:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Під час робочої поїздки Березнівським та Сарненським районами голову Рівненської облради Олександра Данильчука приємно вразили  умови в яслах-садку «Сонечко»,  які для дошкільнят Малинська створили педагоги, батьки та місцева влада, інформує прес-служба Рівненської облради.

 Тут зроблений сучасний ремонт, обладнані  ігрові  та спальні кімнати, санвузли оснащені сучасною технікою. Систему теплопостачання тут також повністю оновили. Сталося це після перемоги в обласному  конкурсі проектів з енергоефективності. За  487 тис. грн., які заклад отримав на умовах співфінансування, в дитсадку замінили теплотрасу, встановили нові батареї з терморегуляторами, в ігрових кімнатах облаштували теплу підлогу. Також тут придбали електрогенератор та встановили сучасний котел. Щоправда, для повноцінної роботи системи необхідно якнайшвидше зробити ремонт приміщення  котельні.  Ціна питання – 350 тисяч гривень. За словами завідувачки закладу Галини Іванюк, якщо влада області допоможе коштами, ці роботи виконають до кінця року. Голова обласної ради Олександр Данильчук зауважив, що попереднє погодження обласних ради та адміністрації на виділення цих коштів є. І висловив сподівання, що на сесії обласної ради 7 вересня депутати питання підтримають, і таке фінансування буде передбачено змінами до бюджету.

«Влада області повинна активно підтримувати такі ініціативні громади, як ваша. Адже завдяки небайдужій позиції колективу, сільської ради та усієї громади, ви маєте сучасний дитсадок, якому можуть позаздрити навіть в обласному центрі. Те, що ви не лінуєтеся і берете участь у різних проектах та шукаєте фінансування, лише доводить, що майбутнє – саме за такими ініціативними громадами», - зауважив Олександр Данильчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews