Містобудівна документація Рівненщини відтепер доступна для кожного користувача

31.08.2018 17:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

популярне


Понад 60 відсотків містобудівної документації Рівненщини вже доступні для кожного користувача Схеми планування території області у відкритому доступі оприлюднені на сервісі PMAP.

«Це єдиний державний веб-ресурс із зручним доступом до містобудівної документації, зокрема, генеральних планів населених пунктів, зонінгів, схем планування територій областей, районів та сільрад. Декілька тижнів тому отримали відповідне доручення Мінрегіонбуду, отримали ключі і оперативно включились в роботу. Буквально за два тижні профільний департамент вніс інформацію. На сьогодні Рівненська ОДА внесла дані на 60 відсотків. А це третє рейтингове місце серед областей, - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір. - По-перше, це інформація про містобудівну документацію на обласному рівні. Також публікуються схеми населених пунктів. Зелені позначки означають, що інформація внесена, жовті – в роботі».

За словами головного архітектора області Олександра Карачанського, ресурс дає посилання на сайти, де оприлюднені матеріали містобудівної документації. Тому важливу роль тут відіграє наявність такої онлайн-інформації на веб-сторінках міських та сільських рад. За його словами, у повному об’ємі затвердили чинну документацію місто Острог та Рівне. Зразком для районів слугує Костопільщина, де усі сільради мають свої сайти, на яких оприлюднена містобудівна документація.

«Щоб пришвидшити роботу із внесення даних, ми плануємо підключити райони і міста. Дамо ключі для місцевих відділів архітектури і вони зможуть технічно вносити усі рішення. Запропоную винести питання із оприлюднення містобудівної документації на найближчу колегію», - наголосив Віталій Ундір.

Нагадаємо, активізувати процес занесення даних на ресурс pMAP усі регіони закликав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. За його словами, відсутність публічного доступу до містобудівної документації – це гальма для залучення інвестицій у регіони та високі корупційні ризики.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews