Житель Рівненщини вдома зберігав бурштин на суму майже 3 млн грн.

02.09.2018 08:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Органи прокуратури Рівненської області у тісній взаємодії з  правоохоронними органами продовжують роботу з протидії незаконним операціям з бурштином на території регіону.

Так, за процесуального керівництва прокуратури  Рівненської області працівники Головного управління Національної поліції в Рівненській області та управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України провели 29.08.2018 у одному з сіл Рівненського району обшук, в ході якого вилучили майже 200 кг незаконно видобутого бурштину-сирцю.

Мішки з бурштином різних фракцій виявлено та вилучено з домоволодіння місцевого жителя, які той зберігав у гаражі, підвальному приміщенні та на горищі.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного каміння» становить 2,8 млн гривень.

Слідчі дії проведено у рамках кримінального провадження за ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

Підготовлено клопотання слідчого, погоджене прокуратурою, про накладення арешту на вилучене майно.

Працівники прокуратури Рівненської області спільно з слідчими поліції встановлюють коло осіб, причетних до видобутку та переміщення дорогоцінного каміння, здійснюються необхідні слідчі дії.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews