Дубенчани підкорили серця польських глядачів

02.09.2018 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

 

Народне вокальне жіноче тріо "Кришталева вода" та народний чоловічий гурт "Забава" комунального закладу "Дубенський районний будинок культури" у складі делегації на чолі із головою Дубенської РДА Юрієм Парфенюком побували у Седлецькому повіті Республіки Польща  на традиційному  святі подяки Господу за врожай "Обжинки". Візит до сусідів відбувався в рамках підписаної угоди про співпрацю між Дубенським районом та Седлецьким повітом у 2017 році, інформує сайт Дубенської РДА. 

Свято "Обжинки" сприяє збереженню польської народної ідентичності та культури, демонструє традицію збору врожаю, вдячність Богові за зібраний врожай, процес збирання врожаю, церемонію обміну хлібами та різноманітні конкурси по збору врожаю. Окрасою свята стали виступи фольклорних колективів, конкурси та ігри, а також чисельні виставки.

Півгодинний виступ колективів з Дубенщини підкорив серця польських глядачів.

"Я надзвичайно радий такій співпраці між Дубенським районом та Седлецьким повітом. Під час цього візиту ми обговорили подальші кроки співпраці в соціально-економічній та культурній галузях. Особливу увагу було приділено майбутньому підписанню угоди між однією з ґмін Седлецького повіту та одним з освітніх закладів Дубенського району. Я відчував неймовірну гордість, коли бачив з яким захопленням поляки слухали українські пісні. Також варто відмітити, що делегація з Седлецького повіту найближчим часом завітає до Дубенського району, а їхній творчий колектив візьме участь в районному святі "З народної криниці",  - поділився враженнями Юрій Парфенюк.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews