Як жили студенти найстарішої української академії в Острозі? (Фото)

03.09.2018 15:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

 

 

У більшості українських вишів розпочалося навчання. Пропонуємо переглянути світлини з життя волинських студентів, які навчались в Острозі 1920-1930-х. На них можна побачити навчальні аудиторії та студентський гуртожиток.

У Острозі виникла найстаріша українська науково-освітня установа - Острозька слов'яно-греко-латинська школа. Заснована 1576-го князем Костянтином-Василем Острозьким.

Пізніше вона стала академією та знаходиться в будівлі колишнього монастиря капуцинів. Після польського повстання 1831-го монастир закрили і приміщення стояло пусткою.

1865-1922-х у цих стінах діяло жіноче училище ім. графа Дмитра Блудова. Завдяки зусиллям його доньки Антоніни училище стало відомим всій Російській імперії. Тут працювали знамениті викладачі, проводилась науково-просвітницька робота. При училищі існувало братство ім. Кирила і Мефодія, до роботи в якому була задіяна інтелігенція Волинської губернії.

1923-го в будівлях, які раніше належали монастирю, розмістилась державна вчительська семінарія.

В інтернеті показали фотографії британської та американської молоді, зроблені в XIX-початку XX ст.

У ті часи було модно фотографуватися з цигарками та книгами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews