У Рівному розглянули питання діяльності «Заводу металевих виробів» у Сарнах

06.09.2018 08:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

4 вересня під час засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням Володимира Валявки, депутати вчергове розглянули питання щодо діяльності «Заводу металевих виробів» у місті Сарни.

У квітні цього року до екологічної комісії обласної ради звернулися депутат Сарненської міської ради та представники громадськості зі скаргами на діяльність цеху гарячого цинкування заводу. По тому за участі галузевих фахівців та представників заявників відбулося виїзне засідання комісії, за результатами якого депутати попросили представників підприємства надати двадцять п’ять видів документів, що підтверджують законність та дотримання норм чинного законодавства під час роботи цеху. Серед яких і результати щоквартальних лабораторних досліджень води та повітря навколо території підприємства.

«Наразі маємо на руках більшість із затребуваних документів, і разом із фахівцями Держпродспоживслужби та Держекоінспеції будемо вивчати їх зміст та те чи дотримується завод у своїй роботі всіх норм визначених чинним законодавством. По тому прийматимемо рішення чи необхідне проведення додаткових аналізів та перевірок екологічного стану. На даному етапі можемо говорити, про те що підприємство дотрималось рекомендацій комісій та надало всю необхідну для нашої роботи документацію за останні кілька років та визначило точки довкола заводу для проведення лабораторних досліджень. Чого не можна сказати про органи самоврядування, їм ми рекомендували встановити стаціонарні пункти дослідження стану повітря довкола заводу», - зазначив голова комісії Володимир Валявка.

Окрім того члени комісії розглянули звернення Маломидської сільської ради щодо включення села Рудня, що на Костопільщині до переліку населених пунктів, які відносяться до 30-ти кілометрової зони Рівненської АЕС. Оскільки Рудня географічно входить до такої зони, однак фактично не включена до переліку зони спостереження, місцеві мешканці не користуються пільгами на електропостачання. Тому члени комісії рекомендували обласній державній адміністрації звернути увагу на проблему руднівчан та вжити всіх заходів для внесення села до переліку населених пунктів зони спостереження Рівненської АЕС.

Прес-служба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews