Навчальний рік в Острозькій академії розпочався з ранкової руханки

07.09.2018 11:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

До дня фізичної культури та спорту в Національному університеті «Острозька академія» вже удев’яте відбулася загальноуніверситетська акція популяризації здорового способу життя. Ранок у студентів розпочався зі спортивної зарядки на університетському стадіоні о 7.30, інформує сайт НУ «Остозька академія».

«Ранкові спортивні зарядки корисні для всіх. Рух - це життя, а життя - це рух. Наші студенти усвідомили, що ранкова руханка є не тільки життєвою необхідністю, але й має стати хорошою звичкою. Нехай у кожній людині буде здоровий дух, здорова душа та здорове тіло. Тому ми намагаємося заохотити студентів підтримувати здоровий спосіб життя», — зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Майже три сотні студентів та викладачів університету виконували руханку з технічними елементами футболу, баскетболу, бадмінтону, степ-аеробіки, розминку фітнес-шейпінгу, силові вправи на брусах та перекладинах.

«Сьогоднішня ранкова зарядка буде стимулом для студентів академії займатися спортом та підтримувати здоровий спосіб життя. Особисто я планую ранок розпочинати із пробіжки та зарядки. Це допоможе мені бути бадьорим та енергійним увесь день. І раджу так робити нашим студентам», — прокоментував Голова Братства спудеїв Богдан Михальчук.

Найбільше на стадіоні було першокурсників, адже для них така колективна ранкова зарядка є новинкою.

«Спорт допомагає нашій розумовій діяльності. І сьогодні модно бути спортивним. Хотілося б, щоб такі спортивні ранки проводили щодня, тому що після такої зарядки відчуваєш себе набагато краще та бадьоріше», — ділиться враженнями студентка-першокурсниця Світлана Янкевич.

В Острозькій академії щороку вручають премії та гранти для студентів, які ведуть здоровий спосіб життя і займаються спортом. Зокрема, цьогоріч радник Міністра молоді та спорту, випускник НаУОА Павло Булгак заснував шість грантів, які планують вручити найкращим спортсменам за підсумками навчального року.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews