Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Марія Морозенко з Млинівщини стала лауреатом Державної премії імені Лесі Українки

І незабаром з її ініціативи у Млинові буде книжковий фестиваль

09.09.2018 10:45   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

За результатами щорічної акції рейтингу громадської популярності у Млинівському районі почесну  нагороду до Дня незалежності України – відзнаку  Млинівської районної ради і райдержадміністрації  у номінації «Обереги духовності» вручено  письменниці, голові творчого об’єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України, члену редакційної колегії газети «Благовіст Млинова», уродженці села Малин, Лауреату Державної премії імені Лесі Українки  Марії Морозенко. 

Приємним доповненням до нагороди став подарунок письменниці від художниці Ніни Августін із Млинова – картина із прекрасним краєвидом ріднокраю, на якій пензель талановитого митця увіковічнив так званий тамплюф садиби графа Ходкевича, реконструкцію якого Ніна Миколаївна звершила власними руками!

Скромно назвавши свою нагороду «авансом від земляків», Марія Миколаївна підкреслила: вдома маєш робити значно більше, ніж будь-де. Заодно письменниця презентувала книгу багатьох авторів із Києва – класиків і початківців, присвячену незабутньому Вячеславу Чорноволу, назву якій дали його слова: «Україна починається з тебе».

Наша землячка щиро і щемно  зізналася: усьому кращому в собі зобов’язана ріднокраю, а в життєву дорогу взяла слова матусі: завжди будь людиною, філософія яких у тому, щоб ніколи і ні за яких обставин не скривдити людину.   

До речі, Марія Миколаївна висловила ідею провести на Млинівщині книжковий фестиваль, який стане родзинкою літературного життя краю, наблизить творчих людей до читачів, стане поштовхом для молоді до читання, а також сприятиме патріотичному вихованню юних краян. Разом із головою райдержадміністрацієї Петром Рухером, головою районної ради Богданом Писаком  обговорили низку  питань майбутньої книжкової локації, а також визначили коло  осіб, які реалізовуватимуть ідею.

До речі, книжковому фестивалю пропонують дати назву «Млинівщина – літературне серце ріднокраю».

null

Голова райдержадміністрації Петро Рухер (крайній ліворуч), голова районної ради Богдан Писак (крайній праворуч), художниця Ніна Августін із лауреатом Марією Морозенко (друга ліворуч). Фото Віталія Тарасюка




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews