Стали відомі причини отруєння людей у Більську

12.09.2018 14:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Етіологічним чинником виникнення спалаху кишкової інфекції у Більську на Рокитнівщині під час святкування весілля стала сальмонела ентерітідіс. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

Збудник був виділений від хворих, а також з посуду, який використовувався для подачі страв та кондитерських виробів (тарілка та два підноси).

За результатами епідрозслідування, призвело до виникнення хвороби порушення термінів та температурного режиму при зберіганні сировини та готових страв, недотримання товарного сусідства, залучення до приготування страв осіб без обстеження на кишкові інфекції, недотримання правил особистої гігієни. Основна причина спалаху – недотримання санітарно-гігієнічних вимог при зберіганні харчових продуктів та приготуванні страв.

До слова, фахівцям складно було проводити розслідування, оскільки не залишилося готових страв. які подавалися на святкуванні, а особи, які готували їх, відмовлялися проходити обстеження.

Нагадаємо, минулого тижня під час святкування весілля у с. Більськ отруїлося 15 людей. З них - шестеро дітей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews