У Здолбунові нелегальну працю теж маскують «стажуванням»

19.09.2018 09:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Під час виїзної інформаційної акції у Здолбунові фахівці Управління Держпраці у Рівненській області поспілкувалися з понад 50 найманими працівниками та роботодавцями в торгових точках, закладах харчування та салонах побутових послуг.

Інспектори вручили пам’ятки про переваги легального працевлаштування, роз’яснили норми трудового законодавства та види відповідальності за порушення.

Під час превентивного моніторингу з’ясувалося, що в Здолбунові, як і в інших населених пунктах, характерним є «стажування» працівників без оформлення трудових відносин. Зокрема, така інформація прозвучала в піцерії «Манго», «Мережі магазинів 35».

null
Фото Управління Держпраці у Рівненській області

На жаль, це поширена практика маскування нелегальної праці. Причому, переважна більшість людей не розуміють, що така наймана праця, якщо вона не підкріплена письмовим договором, є порушенням. У разі інспекційного відвідування суб’єкта господарювання, роботодавець за кожного такого «стажера» отримає штраф у 111 тис. 690 грн.

Управління Держпраці у Рівненській області попереджає про ризики незадекларованої праці і наголошує на необхідності належного оформлення трудових відносин, повідомляє Управління Держпраці у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews