Понад 60 тисяч гривень сплатив мешканець Володимирецького району боргу з аліментів

26.09.2018 22:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Як розповіли у Володимирецькому районному відділі ДВС, виконавчий документ про стягнення аліментів перебував у відділі з 2005 року. Відтоді чоловік не сплачував аліменти, а тому за понад десять років виник чималий борг. Й тепер боржник сплатив 68 000 гривень заборгованих аліментів, повідомляє сайт обласного управління юстиції.

Саме завдяки обмеженням та штрафам, що передбачені ст.71 ЗУ "Про виконавче провадження", з горе-батька стягнули заборгованість у повному обсязі та перерахували стягувачці, жительці с. Соломіївка Дубровицького району.

– Реалізація законодавчих змін в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває визначена пріоритетним напрямком роботи юстиції. Нагадаю, що серед новацій другого пакету законодавчих ініціатив – запровадження штрафних санкцій для злісних неплатників аліментів. Якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%. Окрім того, збільшено мінімальний розмір аліментів, посилено відповідальність за створення перешкод у спілкуванні з дитиною, запроваджено необхідність подавати довідку про відсутність заборгованості понад 6 місяців для претендентів на державні посади, скорочено термін, після якого запроваджуються обмеження першого пакету (з 6 до 4 місяців) та багато інших змін, які стосуються тисяч маленьких мешканців Рівненщини, – зауважила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews