Вихованці Острозького ліцею перемогли у Всеукраїнській військово-патріотичній грі

27.09.2018 23:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

Впродовж чотирьох днів, 20 по 23 вересня, вихованці Острозького обласного ліцей-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою  брали участь у військово-патріотичній грі «Вояцький дух».

null
 Фото Інни Собко

Уже  другий рік поспіль змагання проходять на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ «Десна», що на Чернігівщині. Організовують масштабний захід громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій» (ВОВПО) та  громадська організація «Молодіжний військово-патріотичний спортивний клуб «Каскад»» (м. Фастів) за підтримки Генерального штабу ЗСУ та Міністерство молоді та спорту України.

null
 Фото Інни Собко

У грі, яка складалась із 23 етапів, взяли участь 20 команд (загальною кількість у 156 учасників) із складу юнацтва віком від 14 до 17 років з 14 регіонів України. Рівненщину на Всеукраїнському змаганні представляли разом із командиром роти ліцеїстів ІІ курсу, підполковником Ігорем Тимощуком  ліцеїсти Роман Тиднюк, Ярослав Маначинський, Олександр Онопрійчук, Олександр Мазунов, Антон Пархомець, Олександр Мельничук. Складність етапів змагань вимагала від учасників чималої фізичної та спеціальної військової підготовки, набуття навиків виживання в екстремальних умовах і дій під час бойового зіткнення.

 Учасники пройшли важкий чотириденний військовий шлях, гартуючись у змаганнях. Брали участь у стрільбах з бойової зброї (пістолет Макарова та автомата Калашникова), в обкатці бойовим танком з метання навчальної гранати. Долали психологічну смугу перешкод, визначали азимут та напрямок руху по заданому маршруту,  демонстрували вміння з надання домедичної допомоги, змагалися у рукопашному бою, виконували захоплення і підрив ворожого об’єкту, облаштовували ночівлю в природних умовах та брали участь тактичній грі «Сполох»  із спеціальним обладнанням – лазертаг та ін.

null
 Фото Інни Собко

Під час нашої розмови, заступник з виховної роботи Тетяна Матласевич розповідала, що був етап  з обкаткою танком колектив ліцею найбільше переживав. Підполковник Ігор Тимощук зауважив, що перед початком будь-яких випробовувань (а особливо перед «Обкаткою танком») з дітьми професійно проводили інструктаж та психологічну підготовку.  Саме тому,  учасники вдало проходили усі змагання.

null
 Фото Інни Собко

За результатами гри, із великим відривом перемогу здобула  команда острозького ліцею «Острозька дружина» обійшовши команди сильних учасників Комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» (м. Рубіжне, Луганської обл.)  та Військово-патріотичного клубу «Сокіл» («Джура») (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.).

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 

null
 Фото Інни Собко

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews