У Муравиці викрали дитину? – Хто і для чого поширює страхітливі сюжети

28.09.2018 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

У соціальних мережах активно поширювалися тривожні повідомлення про викрадення дітей на Гощанщині. Невідомі особи начебто заманюють малюків у машину й відвозять у невідомому напрямку. Інформація про викрадення та насильство щодо дітей у Гощі - не відповідає дійсності. Жодного подібного факту на території Гощанського району не зареєстровано. Розповсюдження такої інформації вважається маркетинговими маніпуляціями.

«Закликаємо громадян не піднімати рейтинги спільнот коштом розповсюдження неправдивої інформації. Перевірити таку інформацію можна у черговій частині відділення поліції», - звернулися до громадян працівники Гощанського відділення поліції.

На жаль, повідомлення про викрадення дітей періодично мусуються і на теренах Млинівщини. Буквально тиждень тому головному редактору газети «Гомін» зателефонувала млинівчанка і пошепки повідомила сенсаційну новину: у Муравиці невідомий мужчина з двома компаньйонками вивіз автомобілем у невідомому напрямку малолітню дитину. Авторка дзвінка навіть назвала джерело інформації, від якого їй надійшла ця тривожна звістка.

Зрозуміло, жінка звернулася до журналіста не стільки для того, щоб опублікувати у виданні цю маловтішну новину, як дізнатися, чи він, бува, не знає подробиць цієї «резонансної» події. Оскільки редактор ні сном ні духом не чув про муравицьку історію з викраденням дитини, то за додатковою інформацією звернувся до знайомого правоохоронця. Той згодом повідомив: жодної заяви про викрадення дітей у Муравиці чи в іншому населеному пункті у Млинівському відділенні поліції не зареєстровано.

Спробував самотужки провести розслідування походження плітки з «муравицьким сюжетом». Фінал такий: одній жінці сказала інша, тій – ще одна, а та ще одна вже й не пам’ятає, хто їй «ляпнув» про викрадення дитини.

Зрозуміло, що історія про викрадення дитини висмоктана з пальця автором страхітливих сюжетів. Якщо для залякування власних дітей, то, вочевидь, вона не бездоганна, тим паче - не виблискує педагогічними знахідками і виховними здобутками. Якщо це маркетингові маніпуляції – то і їм гріш ціна. А якщо це плід чиєїсь хворобливої фантазії, то творцю цієї резонансної історії на часі звернутися до фахівця відповідного профілю.

Не зайвим було б провести фахове розслідування і докопатися до джерела фейкових новин. Хто і для чого їх поширює – це також цікаве запитання, адже коли ця публікація готувалася до друку, надійшла ще страшніша інформація. Втім, навіть не переповідатиму її надуманого змісту…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews