Як у Перемилівці на Млинівщині фестивалили

29.09.2018 23:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Обласний фестиваль народної музики, започаткований у 2016 році та присвячений видатному землякові Анатолію Андрухову провели цього року на малій батьківщині музиканта – в Перемилівці.

null
Біля могили Анатолію Андрухову. Фото авторське

Творче дійство  розпочалося з панахиди на могилі славетного музиканта, заслуженого працівника культури України України Анатолія ПетровичаАндрухова на кладовищі в Млинові. Чин панахиди відправив настоятель Свято-Михайлівського храму Млинова протоієрей Тарас Варварук у супроводі кліросного хору храму. 

null
 Фото авторське

 

null

Одинадцять народних аматорських колективів  з Корця, Дубно, Костополя, Острога, Оржіва, Квасилова, Володимирця, Дубровиці на сцені просто неба в Перемилівці демонстрували свою творчість. В тому числі -  зразковий аматорський хор духовної музики комунального закладу „Млинівський центр дозвілля” Млинівської селищної ради (керівник Ольга Варварук). 

Майже дві години тішили глядачів ансамблі: народної музики та жіночий вокальний ансамбль „Дивоцвіт” Володимирецького районного будинку культури, „Візерунок” Дубенської школи мистецтв, Дубровицької дитячої музичної школи, Корецького районного будинку культури і дозвілля, оркестр народних інструментів Костопільського районного будинку культури, „Вулик” Оженинської дитячої музичної школи, будинку культури села Квасилів, народних інструментів „Експромт” Оржівської дитячої музичної школи, „Живограй” Острозького районного будинку культури та інші. 
Всі учасники продемонстрували високий рівень виконавської майстерності, самобутність, сценічне мистецтво та інші компоненти народного творчості. Як кажуть, було на що подивитися і в що вслухатися.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews