У Рівному розкажуть, чим живе міська рада

02.10.2018 07:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У вівторок, 2 жовтня, об 11.00 в Інформаційно-освітньому просторі «Інфохаб» (м. Рівне, вул. Словацького, 3а)  відбудеться публічна презентація концепту політики відитих даних та представлення результатів аудиту наборів даних Рівненської міської ради. 

Захід організовано в рамках проекту «Залучення громади Рівного до впровадження реформ», що реалізується об’єднанням громадських організацій «Рада реформ Рівного».

Представники Громадянської мережі ОПОРА розкажуть, що таке відкриті дані, назвуть їх переваги та пояснять, чому управління Рівненської міської ради повинне зберігати та публікувати інформацію у машиночитних  форматах. На прикладі двох ресурсів (Громадський портал відкритих даних міста Рівне та Good Education) активісти покажуть, як створити корисні онлайн-сервіси, використовуючи дані, якими володіє місцева рада.

Крім цього, громадськість представить результати аудиту наборів даних, розпорядником яких є Рівненська міська рада та профільні управління виконавчого комітету, а також презентують ряд  рекомендацій . Зокрема, аудит був проведений щодо кількості наборів відкритих даних, їх форматів, частоти (періодичність) оновлення та доступності.

До участі в заході запрошенні секретар Рівненської міської ради, начальники профільних управлінь виконавчого комітету Рівненської міської ради та громадські активісти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews