Мешканцям багатоквартирних будинків та головам ОСББ у Рівному розкажуть, як отримати гранти на енергомодернізацію

03.10.2018 10:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У четвер, 4 жовтня о 10.00 у конференц-залі «Обнова» (м. Рівне, вул. Поштова, 2) для мешканців багатоквартирних будинків та голів ОСББ відбудеться семінар «Майбутнє за енергоефективністю». Захід організовано в рамках проекту «Залучення громади Рівного до впровадження реформ», що реалізується об’єднанням громадських організацій «Рада реформ Рівного».

Під час семінару експерт з енергоефективності громадської організації «Екоклуб» Дмитро Сакалюк розкаже про:

- Фонд енергоефективності – сучасний стан та перспективи.
Запуск Фонду енергоефективності відкрив інноваційний ринок енергоефективних технологій. А домовласники та ОСББ отримали можливість отримувати гранти на енергомодернізацію. Для цього достатньо обрати один із пакетів енергоефективності, надати до Фонду через банківські установи сертифікат про енергоаудит, зібрати документи для банку для отримання кредиту. Такими є перші кроки до енергомодернізації вашого будинку.

- Енергетичні сертифікати – кому потрібні й навіщо.
Сертифікат енергетичної ефективності будівлі (енергопаспорт) виготовляється після проведення енергоаудиту та виконання розрахунків. Власники будівель отримають повну інформацію про обсяги споживання енергоресурсів, можливе зменшення та рекомендації щодо підвищення енергоефективності. Сертифікації підлягають далеко не всі будинки, а лише ті, де така необхідність обґрунтована. Детальніше про умови та нюанси енергетичної сертифікації будівель під час семінару.

- Типові помилки при впровадженні ЕЕ та ВДЕ проектів.
Як на практиці впроваджується проекти у сфері енергоефективності (ЕЕ) та відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) та з якими складнощами стикаються мешканці будинків під час відповідних робіт. Поширених помилок можна уникнути завдяки енергоаудиту чи визначенню першочергових заходів з енергоефективності.

За детальнішою інформацією звертайтеся:
Наталія Холодова,
ГО «Екоклуб»
тел.: 0362 26 78 91
e-mail: office@ecoclubrivne.org

Ця діяльність реалізовується коаліцією громадських організацій «Рада реформ Рівного» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Ради реформ Рівного» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews