Житель Сходу України обікрав будинок у Рівному (Фото, відео)

08.10.2018 13:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Близько 21 години учора, сьомого жовтня, до помешкання на вулиці Карпенка Карого обласного центру проник невідомий. Патрульні поліцейські оперативно викрили зловмисника. Вирішується питання про взяття його під варту.

68-річний господар двоповерхового будинку саме дивився телевізор, коли почув підозрілі звуки. Утім, не надав цьому особливого значення. Забив на сполох, коли побачив, що по сходах іде невідомий. Непроханий гість зумів втекти, тож чоловік одразу зателефонував до сина, який повідомив поліцію.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

 

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

На місце події оперативно прибув екіпаж патрульної поліції та група тактико-оперативного реагування, які наздогнали молодика. Під час спілкування невідомий не зміг пояснити, звідки у нього сумка, яку він ніс. Коли ж потерпілий підтвердив, що саме цей чоловік був у будинку, патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

 

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

Поліцейські встановили, що зловмисник проник у будинок по драбині, розбивши цеглиною віконне скло на другому поверсі. З оселі він викрав сумку, у якій було 102 долари США, 34 гривні, футляр з окулярами, особисті документи та 15 банківських і платіжних карток. Крадієм виявився 24-річний житель міста Верхівцеве Дніпропетровської області, який прибув до Рівного кілька днів тому. Поліцейські з’ясували, що молодик вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

 

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

«Жителя Дніпропетровщини затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання, — повідомив заступник начальника Рівненського відділу поліції — начальник слідчого відділу Павло Пастушок. — Молодику повідомили про підозру у вчиненні крадіжки з проникненням у помешкання за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Відповідно до медичного освідування житель Дніпропетровщини перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 1,13 проміле.

Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає до шести років позбавлення волі.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

                                                                     


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews