План відновлення миру в Україні представив у Рівному лідер Руху "Справедливість"

Валентин Наливайченко: "Для відновлення миру в країні перш за все потрібна політична воля"

08.10.2018 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Сьогодні, в понеділок 8-го жовтня до Рівного з робочим візитом завітав лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Основна мета його візиту: представити громадськості план відновлення миру.

Адже припинення війни – це перше, на чому зосередить свої зусилля, обійнявши посаду Президента України, Валентин Наливайченко.

null
 Фото Людмили Марчук

 

null
 Фото Людмили Марчук

Відповідаючи на питання про те, коли в Україні можливе відновлення миру, лідер Руху «Справедливість» наголосив, що говорити про терміни закінчення війни нереально, доки в Україні не з’являться політична воля та чіткий план деокупації із двома складниками: ефективною обороною і дієздатною міжнародною коаліцією.

null
 Фото Людмили Марчук

 «Потрібна міжнародна коаліція, яка буде розширювати санкції та посилювати тиск на Росію, щоб вона вивела війська і спецслужби з окупованих територій України. Кремль із перших днів приховував правду щодо агресії, згодом приховував свої військові злочини, далі навчив незаконні збройні формування воювати проти України. Це їхній шлях. Наш – посилювати оборону і зміцнювати безпеку. Адже чим сильнішими ми стаємо у сфері оборони, чим більше нас підтримує  міжнародна коаліція, то все коротшим стає шлях до закінчення війни…» – висловив своє бачення Валентин Наливайченко.

null
Фото Наталії Рівненської

Ще він закцентував увагу на тому, що  Україна має активно працювати з країнами, компанії яких беруть участь у проектах «Північний потік – 23» та «Південний потік». Адже це суттєвий важіль впливу на керівництво Росії. Російська влада відчайдушно  намагається зберегти свої  енергетичні проекти.

null
Фото Наталії Рівненської

«Хочете енергетичні проекти й сучасні американські технології? Забирайте свої війська і спецслужби з території України!»

null
Фото Наталії Рівненської

На думку Валентина Наливайченка, основою відновлення миру є три ключові позиції:
— першочергові гуманітарні дії;
— нова дієва міжнародна угода з деокупації українських територій;
— запуск економіки, зокрема, посилення обороноздатності країни через завантаження підприємств державними замовленнями.

Команда «Справедливості» вже обговорила національний план дій із українцями на Донеччині, Чернігівщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Львівщині, Закарпатті, Тернопільщині, Полтавщині. Протягом трьох днів 8-10 жовтня, із понеділка по середу лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко разом із командою працює на теренах етнічної Волині – у Рівному, Житомирі та Луцьку.

null
Фото Наталії Рівненської

Обговорюють план відновлення миру передусім із професійними військовими та ветеранами АТО. Презентації проходять у рамках зустрічей із журналістами провідних місцевих ЗМІ та представниками громадянського суспільства. Так відбулося і у Рівному. Журналісти задавали питання, які окрім презентованого плану дій щодо відновлення миру торкалися ще подолання корупції, недовіри до судів, питання автокефалії української церкви, тиску влади на ЗМІ та інших.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews