Новий проект галереї живопису «Євро-Арт», що у Рівному

09.10.2018 20:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Галерея європейського живопису «Євро-Арт» започаткувала новий проект «Ікона відкрита».  У його рамках відбуватимуться  Арт-лекції, презентації ікон і навіть серія майстер-класів з іконопису, інформує сайт галереї.

            Зокрема,  7 жовтня  уже відбулася перша арт-лекція на тему «Новаторські прийоми в іконописі».

            У неділю, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у стінах «Євро-Арту»  о 16:00 іконописець Андрій Цимко презентуватиме написану ним ікону «Рівненська Покрова». Іконописець створив цю ікону у 2017 році у Львові, втіливши свій задум написати образ, який буде оберегом для рівнян, буде нагадувати про вічні цінності. Андрій Цимко каже, що ікона - це шлях, і вона завжди «сама тебе веде». А його «Рівненська Покрова»  - це образ, в якому передається ідея покровительства Богородиці над нашим містом.

            А вже з 21 жовтня до 18 листопада щонеділі з 16:00 до 18:00 вперше у Рівному проходитиме серія майстер-класів з іконопису.  Це унікальна програма, завдяки якій можна познайомитись із сакральним малярством та власноруч написати ікону Святителя Миколая Чудотворця (або за власним вибором). Учасниками зможуть бути усі зацікавлені іконографією та ті, хто розглядає іконопис, як свого роду «мистецтво для душі» чи арт-терапію. Кожен учасник курсу писатиме ікону у традиціях старих майстрів ХV ст. у техніці темперного живопису розміром 25х30 см згідно канонів іконопису - на липовій дошці, на левкасі натуральними фарбами (органічними та мінеральними пігментами, яєчною емульсією) та пізнає усі «секрети» створення ікони (її структуру, етапи, прийоми і методи написання).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews