Енергоблок №4 РАЕС святкує День народження

10.10.2018 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

10 жовтня енергоблок №4 Рівненської АЕС - наймолодший атомний енергоблок України – святкує річницю введення в експлуатацію. Його пуск був безумовним кроком вперед для РАЕС та усієї України, інформує сайт Рівненської АЕС.

Вперше реакторну установку енергоблоку №4 Рівненської АЕС виведено на мінімальний контрольований рівень потужності о 8:06 26 вересня 2004 року. А вже за два тижні – 10 жовтня 2004 року – відбулося перше ввімкнення турбогенератора ТГ-6 в мережу – енергоблок розпочав свою роботу. Це був другий мільйонник на майданчику Рівненської АЕС й спільна перемога колективу НАЕК «Енергоатом».

Енергоблок №4 РАЕС – це третій атомний енергоблок, що зводився за часів незалежної України. Вперше науковий супровід пусків Х2/Р4 здійснювався виключно вітчизняними спеціалістами-атомниками. За 14 років експлуатації енергоблоком №4 РАЕС вироблено 85,8 млрд кВт год електроенергії.

Сьогодні НАЕК «Енергоатом» здійснює комплекс організаційних і технічних заходів для підвищення номінальних потужностей та КВВП вітчизняних енергоблоків, що передбачено Енергетичною стратегією України до 2035 року. Враховуючи позитивний вітчизняний та зарубіжний досвід, на Рівненській АЕС розпочато реалізацію комплексу робіт відповідно до Програми підвищення теплової потужності енергоблоків №№3,4 (ВВЕР-1000) на 1,5%. Пілотним на підприємстві обрано наймолодший з них – енергоблок №4. Наразі проведено серію обстежень та оцінку блоку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews