Інна Собко

Інна Собко

журналіст, кореспондент м. Острог

В Острозі відновлюють традиції: знову проводять бали (Фото)

10.10.2018 20:33   Джерело: RvNews
Автор : Інна Собко

Ще сто років тому бал в Острозі не був рідкістю. Про це свідчать плакати, запрошення та спогади, що тепер зберігаються в музеях міста. Нині ж в місті цю красиву та вишукану традицію відновлюють викладачі Острозької дитячої школи мистецтв (ДШМ). У суботу, 6 жовтня, вони організували незабутній бал для друзів школи в Музеї книги та друкарства.

null
Фото Інни Собко

Як і належить, свято було наповнене не лише танцями, а й музикою, співами, театральними постановками та іграми. Розпочався вечір із виступу гостей – артистів Рівненської обласної філармонії. Своїм неперевершеним вокалом усіх тішила Світлана Жуковська під акомпанемент Ірини Козачук. Пані Світлана виконувала твори класиків. Символічним було виконання композиції Анатолія Андрухова «Мій Остріг».

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

Урочисто відкрили бал класичним полонезом. Під звуки музики, у виконанні  викладачів та учнів ДШМ Інни Хмарук, Вікторії Куфальської, Анни Лавренюк та Христини Яскульської, гості увійшли до зали. Продовжили приємний вечір розповідями про загальний етикет та традицію балу в Острозі старший науковий співробітник Державного історико-культурного заповідника в м. Острозі  Анатолій Хеленюк та директорка ДШМ Наталія Балаушко. Після цікавого екскурсу в історію учасники танцювального колективу «Гармонія» разом із викладачкою Оксаною Волощенко навчали гостей обов’язкових на кожному балу танців: мазурці та менуету.

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

Ланцюг танців, музичних виступів змінювали бесіди, які є такою ж невід’ємною частиною балу. Загалом свято було сповнене приємних сюрпризів.  Неочікуваними й неординарними стали музичні номери від викладачів Острозької ДШМ. Запальна музика звучала у виконанні тріо «Блюз» та секстету в складі  Миколи Оксенчука, Олександра та Юлії Гефтер, Сергія Бережнюка, Любові Грищук. І, традиційно, у цих колективах партію на ударних інструментах  грав Анатолій Хеленюк. Також із новими композиціями виступав унікальний квартет «Вечірня школа». У складі музичного колективу учні відділення ДШМ для дорослих: заступниця міського голови Оксана Ситницька, науковець Анатолій Хеленюк, депутати  Григорій Аршинов та Тарас Хмарук.

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

Кожен танець та музична композиція мали свій настрій і тему, вони й задавали визначений стиль не тільки рухам, але і розмовам.  Власне, атмосфера була неймовірною. Особливі відчуття створювало все навколо: старовинні стіни Луцької вежі, вишукана музика, красиві сукні та костюми й головне – люди, які, незважаючи на щоденні турботи, вдихають нове життя у такі прекрасні традиції.

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews