Вселенський патріархат вивів українську церкву з підпорядкування Москви

12.10.2018 00:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Низку рішень, що стосуються автокефалії Української православної церкви, ухвалив Синод Вселенського патріархату у Стамбулі. 

 Рішення Константинопольського патріархату від 1686 року про передання української церкви в управління Московському патріарху скасовано. Про це повідомляє "ГОРДОН".

Із предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та митрополита Української автокефальної православної церкви Макарія знято накладену РПЦ анафему, їм повернуто канонічний статус.

Щодо реакці Києва, то рішення Синоду президент України Петро Порошенко назвав наданням автокефалії Українській православній церкві. Офіційний Томос буде одержано після об'єднавчого собору, – повідомив глава держави. Патріарх УПЦ КП Філарет повідомив, що не менше ніж 10 ієрархів Московського патріархату вже готові перейти в об'єднану церкву.

 А от реакція Москви цілком протилежна. В Російській православній церкві заявили, що рішення Константинополя про зняття анафеми з Філарета і Макарія є легалізацією розколу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews