Рівненська область одна з кращих в Україні за кількістю котелень на альтернативних видах палива

13.10.2018 09:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Кілька років поспіль Рівненщина правильно рухається у напрямку енергозбереження. Підтвердженням цього є її постійне лідерство у напрямку «відновлювана енергетика та енергоефективність». Такі дані нещодавно оприлюднив Мінрегіон за результатами першого півріччя 2018 року.

Так, за даними Мінрегіонбуду, Рівненщина – перша в Україні за часткою домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках енергоефективних заходів у житловому секторі. З початку дії державної програми учасниками ініціативи «теплих» кредитів стали майже 13 тисяч родин Рівненщини та 150 ОСББ. Вагомою підтримкою для місцевих жителів є компенсація 15% тіла кредиту з обласного бюджету, на що у 2018 році передбачено 6 млн.гривень. Аналогічні програми розроблені та працюють майже в усіх районах та містах області.

«Рівненщина вже вкотре очолює рейтинг регіонів у сфері енергетики. Це означає, що область активно впроваджує сучасні технології, що дозволяють максимально економно використовують енергетичні ресурси. Лише за декілька останніх років споживання природного газу бюджетними установами скоротилося на 56 %, а теплопостачальними підприємствами – на 65 %. Тому така робота буде проводитися і надалі», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.

Також область одна з кращих за кількістю котелень на альтернативних видах палива та має позитивну тенденцію із впровадженням лічильників тепла. Зокрема, 1015 житлових будинків Рівненщини, а це більше 87 %, оснащені приладами обліку теплової енергії.

Окрім того, з початку цього року бюджетні установи укладають енергосервісні договори.

null

За матеріалами РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews