У Сарнах презентують нову систему безпеки затриманих Custody Records

14.10.2018 15:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У вівторок, 16 жовтня, в місті Сарни відбудеться презентація нової системи безпеки затриманих Custody Records, яка пілотується в ізоляторі тимчасового тримання м. Сарни.

Початок об 11:30 год.

Місце проведення: Сарненський відділ поліції ГУНП в Рівненській області (м. Сарни, вул. Технічна, 1)

 

Нагадаємо, система Custody Records передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. При ефективному впровадженні, така система захистить затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечить самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

За ініціативи програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження», з кінця 2016-го року створена робоча група, яка працює над впровадженням такої системи в українських ІТТ. До неї входять представники Експертного центру з прав людини, Української фундації правової допомоги та Управління забезпечення прав людини при Нацполіції (УЗПЛ).

В українських ізоляторах тимчасового тримання дані про затриманих досі вносяться в паперові журнали, що ускладнює та уповільнює роботу установи. Система Custody Records передбачає, що в ізоляторах буде окрема посада – сustody officer (інспектор з дотримання прав людини). Він вводитиме в електронну базу всю інформацію, яка стосується затриманої особи: умови затримання, всі слідчі дії, стан здоров’я, надання медичної допомоги, консультації з адвокатом. Все це фіксуватиметься в єдиній електронній базі, що дозволяє швидко отримати будь-який документ щодо затриманого в будь-який час.

Custody Records передбачає відеофіксацію всього, що відбувається в ІТТ: практично вся установа буде обладнана відеотехнікою. В тому числі записуватиметься первинне інтерв’ю з затриманим.

Працівники ізолятора через систему відеонагляду будуть стежити за безпекою осіб, які перебувають в камерах. У випадку виявлення загрози їхньому життю та здоров’ю, працівники вживатимуть відповідні заходи.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews