Острозькі ліцеїсти склали клятву на майдані Незалежності у Рівному

14.10.2018 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Сьогодні, 14 жовтня, вперше за весь час існування навчального закладу 72 першокурсники Острозького військового ліцею дали клятву ліцеїста на головній площі обласного центру, повідомив прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец.

Назва Військового ритуалу щороку одна й та сама, проте формат його проведення й місця різні. Особливість цього дня в тому, що більшість з учасників бойових дій, діти яких навчатимуться у військовому ліцеї, змогли особисто привітати своїх синів та розділи з ними це свято.

У присутності сотень батьків, друзів та рідних з відповідальним кроком в їхньому житті ліцеїстів привітав голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, а від Збройних Сил України до майбутніх військових звернувся командувач військ оперативного командування «Захід» - начальник Рівненського гарнізону генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Після урочистостей військові ліцеїсти порадували присутніх стройовою виправкою та злагодженістю дій під час проходження урочистим маршем у складі підрозділів. Вже традиційно начальник військового ліцею полковник Дем’ян Поліщук вручив першокурсникам значки ліцеїстів. Також всі охочі отримали можливість зробити спільне фото з юнаками, яків перше у своєму житті одягнули парадну військову форму Збройних Сил України нового зразка.

null
 

Як зазначив заступник начальника ліцею з виховної роботи комунального закладу Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою фізичною підготовкою Рівненської обласної ради підполковник Ігор Приступа, традиційну посвяту у військові ліцеїсти сьогодні приймають по всіх Україні одночасно. Серед 23 дітей учасників ООС (учасників АТО, що дають клятву ліцеїста в Рівному, й Артур Богуславський – єдиний син Олексія Богуславського, який загинув в результаті бойових дій на сході України у 2015 році, а мама Наталя служить в Збройних Сил України та нещодавно повернулася з тривалого відрядження на Донбас.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews