Борг із аліментів і штраф за нього сплатив горе-батько із Кореччини

18.10.2018 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

На Кореччині боржник сплатив 42 тисячі гривень аліментів, з яких 35 тисяч гривень - це заборгованість з виплати аліментів, а 7 тисяч гривень - штраф у розмірі 20% на цю заборгованість. Також з горе-батька стягнули виконавчий збір в сумі три тисячі гривень, інформує сайт  Головного територіального управління юстиції в Рівненській області.

Нагадаємо, що завдяки прийнятим законодавчим ініціативам у державних виконавців з’явилися реальні методи впливу на злісних неплатників аліментів.

Серед таких новацій – запровадження штрафних санкцій для злісних неплатників аліментів. Якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%. Для того, щоб отримати ці кошти, не треба буде бігати по судах. Перерахунок відбуватиметься автоматично.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews