«Хода за свободу» відбулась у Рівному

18.10.2018 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Захід проходив у рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, щоб  привернути увагу суспільства до проблеми, яка з кожним днем набирає обертів, інформує прес-служба ОДА.

«Вперше у Рівному відбувається тиха, саме тиха хода. Адже про це не варто кричати, про це треба знати. На жаль, у ХХІ-му столітті існує проблема рабства та торгівлі людьми. Це посягання на права людини, на її життя та здоров’я. А в сучасному світі це – неприпустимо», - розповіла керівник центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько. 

Учасники ходи у Рівному колоною вирушили з майдану Незалежності та пройшли центром міста. Під час акції роздавали інформаційні матеріали про боротьбу з торгівлею людей. У руках люди тримали таблички та парасолі з написом «Walk for freedom». 

«Торгівля людьми – це злочин проти людини. Тому мовчазна хода учасників в темному одязі має на меті ще раз нагадати оточуючим, що небезпека поруч.Варто також пам’ятати, що органи соцзахисту населення завжди готові захистити, підтримати, проконсультувати та надати психологічну допомогу»,  зазначив директор департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак.

null
 

Нагадаємо, акцію Walk for Freedom («Хода за свободу»)  організовують у світі вже 5 років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні у 2018 році до цього заходу долучаються усі обласні центри та міста країни. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews