Перший Міжнародний аграрний форум «AGRORIVNE 2018»розпочався на Рівненщині

19.10.2018 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Форумі зібралися представники Мінагрополітики, обласної влади, аграрії, фермери, підприємці переробної промисловості, харчовики. Головна тема обговорення – адаптація АПК Рівненщини до сучасних тенденцій, комп’ютеризація процесів.

null
Олексій Муляренко. Фото з cайту РОДА

«Аграрний бізнес надзвичайно стрімко розвивається не лише в країні, але й на Рівненщині. Щоб бути конкурентоспроможними, необхідно бути обізнаними. Тому Форум спрямований не лише на те, щоб презентувати продукцію сільгоспвиробників, а й стати справжнім комунікативним майданчиком для агробізнесменів, де вони можуть дізнатися про нові можливості та перспективи розвитку», - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

В першу чергу, додаткові можливості для сучасного виробника – це державна підтримка, переконаний заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Головне, що такі механізми вже ефективно працюють на Рівненщині.

null
Ігор Тимошенко.  Фото з cайту РОДА

«В цьому році аграрії Рівненщини отримали близько 25 мільйонів гривень на розвиток тваринництва та садівництва, придбання сільгосптехніки та здешевлення кредитів. З обласного бюджету майже 1,5 мільйонів гривень виділили на підтримку фермерства. Також започаткована програма органічного виробництва на компенсацію грошей за отримання сертифікатів. Виробникам екологічно чистої продукції виплатять близько 120 тисяч гривень», - розповів Ігор Тимошенко.

Держпідтримкапродовжуватиметься й у наступному році, розповів учасникам Форуму заступник Міністра агрополітики Віктор Шеремета. В першу чергу, вона спрямовуватиметься на дрібних виробників, які працюють у селі:

«У 2019 році з державного бюджету на АПК спрямують більше 7 мільярдів гривень. Фінансуватимуться усі напрямки агросектору, що й цьогоріч. Додатково передбачається ввести дотацію на вирощування телиць та нетелів. Це впроваджується з метою збільшення поголів’я ВРХ. Окрім того, дотуватимуть і кооперативи. Зокрема, для фермерів співфінансуватимуть закупівлю обладнання та техніки на рівні 70 відсотків».

Також за його словами, нині на рівні Уряду розробляється механізм щодо надання фермерським господарствам безповоротної грошової допомоги у сумі 10 тисяч гривень.

Не залишаться без підтримки й землероби, які офіційно зареєструють своє господарство та сплачуватимуть податки.

«Якщо господарство зареєструється та сплачуватиме податки, то отримає допомогу – 3 тисячі на гектар. Для дрібних аграріїв це буде така собі «стартова» підтримка. Головною умовою отримання допомоги – це офіційна реєстрація та вихід із «тіні», - розповів Віктор Шеремета.

Друга частина Форуму передбачає групову роботу учасників і виступи спікерів у різних секціях. На них обговорять IT-інновації в Agro, органічне виробництво, розвиток молочних кооперативів та фермерства.

 

null
 Фото з cайту РОДА

 

null
 Фото з cайту РОДА

 

null
 Фото з cайту РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews