Про особливості зимової риболовлі нагадує Рівненський рибоохоронний патруль

27.10.2018 21:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Заборона розпочинається  1 листопада і триватиме до закінчення зимового періоду. Щоб рибалки могли з легкістю визначити заборонені ділянки для лову – патруль розробив інтерактивну карту зимувальних ям, інформує сайт рибоохоронного патруля.

 Так, згідно вимог Правил любительського і спортивного рибальства дозволяється рибалити вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять одиниць на одного рибалку. А на водоймах, де впроваджене платне рибальство - не більше десяти гачків на одну особу.

Забороняється пересування плавзасобів, за винятком спеціально обладнаних льодових трас, а також плавзасобів органів рибоохорони. 

За недотримання вищевказаних норм передбачена адмінвідповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховується збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака – 510 грн., сома — 425 грн., форелі — 340 грн., щуки — 340 грн., сазана (коропа) — 306 грн., білого амура — 255 грн., товстолобика — 255 грн., білизни (жереха) — 255 грн., рибця звичайного — 255 грн., ляща — 170 грн., лина — 119 грн., плітки — 85 грн., краснопірки — 68 грн., підуста — 34 грн., плоскирки — 34 грн., карася – 17 грн. тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews