Основний роботодавець на Рівненщині – малий та середній бізнес

На Рівненщині діє обласна програма розвитку малого та середнього підприємництва

28.10.2018 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

За повідомленням заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка на колегії обласної адміністрації «на сьогоднішній день основним роботодавцем та виробничником у регіоні є малий та середній бізнес.  Суб‘єкти малого та середнього підприємництва забезпечують понад 87 % від загального обсягу реалізованої в області продукції. 92 відсотки від усіх зайнятих – це працівники на малих і середніх підприємствах».

Налагоджено системні партнерські взаємовідносини бізнесу і влади, приділяється велика увага до проблем бізнесу, створюються сприятливі умови для започаткування та ведення власної справи. В області зросли на чверть доходи місцевих бюджетів, на 27 % – внесок на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування, на 10 % – реальна заробітна плата, скорочення боргів із оплати праці з початку року на третину, зменшення на 10 відсотків загальної чисельності зареєстрованих безробітних.

null

Ігор Тимошенко. Фото з сайту РОДА

У цьому році запровадили відшкодування з обласного бюджету для суб‘єктів малого та середнього підприємництва плати за користування кредитами, отриманими для реалізації інвестиційних проектів. Компенсацію отримають підприємства, які працюють у сфері молочного скотарства, деревообробки, вирощування зернових і технічних культур, транспортних перевезень та обслуговування автомобілів, виробництва будівельних матеріалів, електромонтажних робіт та оптової та роздрібної торгівлі.

null
Фото з сайту РОДА

На реалізацію проектів-переможців виділено цільові кошти обласного бюджету у сумі понад 400 тис. грн. Це дозволить зазначеним суб‘єктам господарювання здешевити кредити на загальну суму щонайменше 5 млн. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews