В Рівному люди вийшли вшанувати пам’ять Катерини Гандзюк

Поминальні акції пройшли в усій Україні

04.11.2018 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Сьогодні, 4 листопада, українців приголомшила звістка про смерть громадської активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, яку 31 липня зловмисники облили сірчаною кислотою, внаслідок чого 33-річна жінка отримала опіки 40-ка відсотків шкіри і сильне пошкодження очей. Катерина Гандзюк пережила понад 11 болючих операцій з пересадки шкіри. А сьогодні її здоров’я не витримало. Катерина померла від обриву тромба в одній з лікарень Києва. 

 В багатьох містах (біля 15-ти) сьогодні люди вийшли на майдани та під відділки поліції, щоб поставити поминальну свічку в пам'ять про цю героїчну жінку. Смерть Катерини Гандзюк сколихнула українське суспільство. Адже всім зрозуміло: на її місці сьогодні може бути кожен, у кого активна життєва позиція, хто не може мовчати і не мовчить, дивлячись на те безчинство, яке коїться в країні.

У Рівному також сьогодні, недільного вечора, зібралися небайдужі рівняни, щоб пом’янути  Катерину Гандзюк. За повідомленням сайту "4 влада", понад сорок рівнян прийшли під стіни обласного управління поліції, щоб вшанувати Катерину Гандзюк. Ініціаторка заходу продюсерка UA: Рівне Інна Білецька.

– Це все – історія безкарності. Таке може трапитися з кожним з нас. Чотири роки після революції Гідності, а ми так само збираємося і віримо, що якась така чергова смерть щось змінить. – Інна Білецька. – Херсон не далеко. Катя – не чужа. Вона в кожному з нас. Пам‘ятаємо і вимагаємо встановити замовників.

null
Поминальна акція в Рівному. Фото з сайту "4 влада"

– Якщо глобально, то, мабуть, [прийшли сюди] для того, щоб щось почало змінюватися і щоб ми не повторювали з року в рік одній й ті самі помилки. Катерина Гандзюк була світлою і гідною людиною, яка робила багато речей, спрямованих на зміни, -  сказала Марія Цип’ящук, юрист громадської приймальні Української Гельсінської спілки у Рівному.

Поліція терміново перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким проводиться розслідування нападу на херсонську активістку Гандзюк на статтю "Закінчене вбивство" Кримінального кодексу України.

Варто згадати, що журналісти та знайомі Катерини Гандзюк переконані, що напад на неї пов'язаний з її публічною діяльністю і боротьбою проти проросійських сил в регіоні. Вона критично відгукувалася про корумпованих політиків і представників силових структур. У Гандзюк були конфлікти з місцевими правоохоронними органами і деякими державними службовцями.

 З приводу втрати Катерини Гандзюк зреагували вже і в Європі. Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Ган закликав покарати винних у злочинах проти відомої української активістки Катерини Гандзюк.

Довідково: Катерина Гандзюк народилася 17 червня 1985. Політична та громадська діячка, депутат Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радник херсонського міського голови, національна волонтер ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка в сфері доступу до публічної інформації, координатор Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews