У рівненському дитсадку перевищення небезпечних речовин через несправну вентиляцію

07.11.2018 10:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Перевищення вмісту фенолу і формальдегіду в повітрі виявили загалом у трьох групах дитсадка № 56 у Рівному.

Дітки там не займаються, їх розприділили в різні групи. Про це журналістам UA:Рівне повідомила директорка закладу Тамара Онокало. За її словами, лише після повторної перевірки відновлять заняття у групах.

- Було обстежено мікроклімат в групах. І виявлено невелике перевищення формальдегіду. Це не є добре. Але це не проблема. Вона вирішується гарним провітрюванням. І все. Ми маємо замовити в Центрі цю перевірку, оплатити її і буде проведено повторну перевірку. Я думаю, що вже будуть хороші результати, - зазначила Тамара Онокало.

Спершу у ГУ Держпродспоживслужби припустили, що причиною перевищення вмісту фенолу і формальдегіду у приміщенні викликали неякісні матеріали, використані під час ремонту. Проте нині схиляються до думки, що у приміщенні просто несправна вентиляція.

- Меблі не закуповувалися, ми були на місці, ремонти біжучі проводилися, вони щороку проводяться, але при перевірці надані супровідні документи на якість цих матеріалів, що використовувалися при ремонті. Висновок попередній – неефективна робота вентиляційної системи, необхідність проведення її ревізії і часткової заміни вентиляційних решіток на нові, - розповів Начальник відділу санітарного нагляду міського управління Держпродспоживслужби Сергій Грабовський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews