Мустафа Джемілєв став Почесним доктором Національного університету «Острозька академія»

10.11.2018 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Під час інавгураційної промови політик розповідав про своє життя, громадську і політичну діяльність, коментував стан кримськотатарського народу. Про візит пише сайт Район. Острог, подаючи низку цитат відомого політика.

«За радянської влади, яка вона не була беззаконна, коли приходили до тебе додому з обшуком, демонстрували постанову суду чи прокурора, пояснювали щось… А зараз ні. Зараз жодних протоколів, постанов. Оточують дім, уриваються люди в масках, усіх кладуть на підлогу… Обшукують із максимальним нанесенням матеріальної шкоди та приниженням людської гідності. І це роблять зумисне», –  так висловився політик щодо становища кримськотатарського народу в окупованому Криму. 

null
 Фото з сайту Район. Острог

 

null
Ректор НУ "Острозька академія" професор Ігор Пасічник та Почесний доктор Мустафа Джемілєв.  Фото з сайту Район. Острог

Довідково (за Вікіпедією): Мустафа Джемілєв – відомий політичний та громадський діяч  кримськотатарського походження, один із провідників кримськотатарського національного рухуправозахисник, учасник дисидентського рухуполітв'язень. Нині – народний депутат України від фракції Блок Петра Порошенка. З 20 серпня 2014 року Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews