Рівнянам на замітку: вступили в дію зміни до ККУ щодо перетину державного кордону

11.11.2018 16:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

Десятого листопада 2018 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України».

Кримінальний кодекс України доповнюється статтею 332-2.

Так, перетин державного кордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості, – карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. 

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, поєднані з насильством або із застосуванням зброї, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

За матеріалами «Українське право».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews