У Рівненському музеї нова виставка про видатних земляків

15.11.2018 18:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

16 листопада о 14:00 в експозиції відділу природи Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «До 100 річчя створення Національної академії наук України. Видатні земляки», інформує сайт закладу.

Виставка розповідає про видатних науковців у сфері біології та природознавства, які народилися на Рівненщині або займалися дослідженнями на теренах області. Це президенти НАН України Липський В.І., Вернадський В.І., академік Тутковський П.А., член-кореспондент НАН України Дідух Я.П. та доктори біологічних наук Андрієнко Т.Л. і Мельник В.І.

На виставці представлені експонати, пов’язані з цими науковцями: фотографії, особисті  речі, книги, матеріали, зібрані під час експедицій, та інше. Використані матеріали з фондової  збірки  музею.

На відкритті виставки будуть присутні :

 Яків Дідух - український геоботанік і еколог, академік Національної академії наук України (2018), професор (1999), доктор біологічних наук (1988), лауреат державної премії України в галузі науки і техніки (2013) і премії НАН України імені М. Г. Холодного (1994), заслужений діяч науки і техніки України (2008). Завідувач відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України, професор кафедри екології природничого факультету Національного університету «Києво-Могилянська Академія». Автор понад 350 наукових праць, зокрема 17 монографій. 

Віктор Мельник - доктор біологічних наук, заввідділом природної флори Ботанічного саду ім. М.Гришка НАН України, професор. Київ.

 Ірина Худоба  - провідний спеціаліст Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації. Рівне.

 Наталія Федорович - директор Самострільскої школи, ініціатор створення виставки, присвяченої Липському В.І., Корецький р-он.

 Віталій Володимирець – кандидат біологічних наук, доцент НУВГП.

   Рівне.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews