Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Лідер Руху «Справедливість» зустрівся зі студентами Рівненського державного гуманітарного університету

19.11.2018 23:30   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Основна дійова сила в Україні – це молодь і саме на неї треба ставити ставку – таку думку висловив лідер громадсько-політичного Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко під час зустрічі у Рівному зі студентами державного гуманітарного університету. Привітавши молодь із Днем студента, політик презентував аудиторії свій план досягнення миру в нашій країні.

null
Фото автора

За словами Валентина Наливайченка, відновлення миру та деокупація й реінтеграція територій України, захоплених російським агресором, а також викорінення всіх корупційних схем – як із мільйонними оборудками, так і з хабарами у кількасот доларів – це головне, чого сьогодні потребує Україна. Без цього їй ніяк не стати на шлях розвитку.

– Небезпека в тому, що корупція  тягне донизу економіку: стоїть на заваді розвитку українського виробництва, є перепоною для приходу в країну інвестицій, – пояснив Валентин Наливайченко і додав, що корупція в Україні, на жаль, розпочинається з найвищих посадових осіб і безпосередньо з кабінету Президента.

null
Фото автора

У плані дій, з яким Валентин Наливайченко та його команда йдуть у владу, передбачено конкретні дії, спрямовані на викорінення  корупції. Зокрема, це анулювання будь-яких преференцій для депутатів і чиновників (ніякої недоторканності, спеціалізованих клінік, надбавок тощо) до скасування терміну давності корупційних злочинів і запровадження не тільки кримінального покарання, але й матеріального відшкодування за корупцію у владі.

null
Фото автора

Презентований Валентином Наливайченком план посилення обороноздатності опирається передусім на міжнародну підтримку.

– З лідерами Європи й Америки нам треба представити нашу аргументацію показати, що в нас є ініціатива й позиція, а тоді підписати міжнародну угоду про деокупацію, – сказав політик. 

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Він висловив переконання у дієвості нової міжнародної угоди з деокупації та відновлення територіальної цілісності України. Переконаний у потребі в створенні Міжнародного економічного фонду (МЕФ), з метою надання допомоги  жителям окупованих територій у відновленні зруйнованих помешкань, а громадам – у відновленні зруйнованих доріг, шкіл, дитячих садків, лікарень, інших об’єктів соціальної інфраструктури.

В цілому план відновлення миру Валентина Наливайченка опирається не тільки на міжнародну підтримку.  Політик переконаний, що треба посилити обороноздатність та підняти економіку. І це можна зробити всередині України, опираючись на вітчизняного виробника, даючи йому оборонні замовлення.

null
Фото автора

Щоб втілити у життя стратегію деокупації та план відновлення миру, в економіці, безпеці та обороні потрібно акумулювати усі зусилля країни, –переконаний політик.

А щодо впровадження плану миру каже: «Це треба зробити швидко й ефективно. Так має діяти Президент України! Зрозуміло, велике значення мають перші два пункти. Але невід’ємна частина плану – економічне зростання: треба припиняти грабувати країну і запускати економіку».

null
Фото автора

Відповідаючи на питання студентів-політологів, Валентин Наливайченко торкнувся теми повернення незаконно виведених олігархами з України коштів та запевнив аудиторію, що за міжнародної підтримки кошти передусім Лазаренка, тоді Януковича і нині діючого президента та його оточення, незаконно виведені в офшори, повернути можна.

«Змова між колишніми та сьогоднішніми олігархами руйнує країну», – наголосив політик і сказав, що це веде нас до краху, тому треба негайно припинити розкрадання країни і розслідування корупційних схем треба починати саме з найвищих посадовців, починаючи з самого президента України.

«Рівність усіх перед законом і твердий порядок – такою бачу систему влади в Україні», – сказав Валентин Наливайченко.

 null

Його запитали про команду і він відповів, що  громадсько-політичний рух «Справедливість» – це об’єднання 210 громадських організацій.

– У нас є потужний кадровий резерв, який готовий вже змінювати Україну. І після перемоги ми пліч-о-пліч реалізуємо наші плани: і план відновлення миру, і план запуску економіки, і план гарантування безпеки українцям», – запевнив лідер Руху «Справедливість».

А щодо кадрового відбору фахівців на ключові посади наголосив, що у пріоритеті будуть молоді, мислячі, креативні кадри, які обиратимуться не за принципом приналежності до кумів чи сватів, а будуть обрані за конкурсом.

Валентин Наливайченко під час спілкування зі студентами РДГУ був  приємно вражений обізнаністю аудиторії в питаннях сучасної політичної та економічної ситуації. Одного зі студентів, який задав декілька доволі глибоких питань, пов’язаних з економічними оборудками, навіть поставив за взірець, що, мовляв, саме такі молоді люди мають посісти посади в НАБУ чи Генпрокуратурі й займатися розслідуванням злочинів високопосадовців, без огляду на їхні чини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews