Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

Як на Здолбунівщині обжинки відгуляли (Фоторепортаж)

22.11.2018 08:31   Джерело: RvNews
Автор : Марта Білик

Два свята, День працівників сільського господарства та обжинки, гучно відгуляли у Глинську минулої неділі. Влаштували чудовий захід з розвагами для дітей та концертом для сельчан ФГ «П’ятигірське» та ПСП ПП «Здолбунівське».

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Ще зранку у приміщенні сільського будинку культури лунав веселий дитячий сміх. Тут дітей розважали запрошені з Рівного аніматори. Під час програми «Фіксики в гостях у друзів» вони грали з ними у веселі ігри, танцювали, відгадували загадки та показали захопливе бульбашкове шоу, яке прийшлося до душі і дітям, і дорослим.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Згодом тут же відбувся святковий концерт, який зібрав повен зал глядачів. Між виступами місцевих артистів - гуртів «Калинонька», «Швагри мирові» та сольних виконавців - для присутніх провели розіграш лотереї. Тож на тих, хто зареєструвався і отримав щасливий номер, чекали такі приємні призи, як запаси гречки, пшениці та кукурудзи, вирощеної на полях ФГ «П’ятигірське», а також фен для волосся, чайник, різноманітне кухонне приладдя, продукти. Головним призом став мішок цукру. Провели святкову лотерею заступник голови ФГ «П’ятигірське» Ольга Кулай та інженер-землевпорядник Катерина Блащук. Вони ж були відповідальними за організацію та проведення святкових заходів.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук
 

Також під час свята вручили відзнаки аграріям району. Зокрема грамотами глинського сільського голови нагородили генерального директора ПП «Компанія «Автоленд» Станіслава Середюка, директора ПСП ПП «Здолбунівське» Івана Кравчука, голову ФГ «П’ятигірське» Юрія Казмірчука, голову ФГ «Орхідея-М» Валерія Назаревича, голову ФГ «Дім хліба» Миколу Свірчука, голову ФГ «Компроміс» Олега Болотнюка, керуючого відділком ПСП ПП «Здолбунівське» Миколу Вербицького.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Як зазначив Юрій Казмірчук, таке свято планують відтепер проводити щороку.

– Цьогоріч ми разом з нашим дуже хорошим сусідом ПСП ПП «Здолбунівське» вирішили започаткувати святкування обжинок та Дня працівника сільського господарства у Глинську. Відроджуємо стародавні звичаї і відзначатимемо це свято щороку. Хочемо подякувати вам, дорогі наші працівники за роботу. Низький уклін вам. Зі святом! – зазначив Юрій Казмірчук.

null
Фото Ірини Самчук

А Петро Кравчук наголосив, що й надалі у господарстві допомагатимуть сільській громаді.

–  Ми починали з пирію, а нині - це врожайні поля. І в окрузі - найбільші врожаї. Спершу пайовики отримували по 300 кг зернових, та згодом ми досягли позначки в 1,5 т. І надалі будемо розвиватися. Бог нагородив нас справді хорошою землею. Коли був у Європі, переконався в цьому. Сьогодні ми маємо такі врожаї, яких Європа досягала десятиліттями. Якщо разом дбатимемо - буде гідний результат. Ось, бачу ремонт у будинку культури треба зробити. А хто його зробить, як не ми? - підкреслив Петро Кравчук.

Наприкінці насиченої концертної програми розділили святковий коровай. Завершував святкування фуршет для гостей від організаторів свята. Тож пригоститися смачними стравами міг кожен гість.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Спонсорами свята виступили ФГ «П’ятигірське», засновниками якого є Станіслав та Ігор Середюки, а також ПСП ПП «Здолбунівське», яким керує Петро Кравчук. Уже тривалий час господарства ці співпрацюють з селянами – орендують у них паї. Окрім земель Глинської сільської ради, на Здолбунівщині ФГ «П’ятигірське» орендує також паї Уїздецької, П’ятигірської, Дерманської Першої та Дерманської Другої сільських рад. А в Рівненському районі - Малошпаківської, Радухівської, Зорянської, В. Омелянської й Тайкурівської сільських рад. Загалом в обробітку ФГ «П’ятигірське» перебуває понад 5000 гектарів орної землі. Натомість ПСП ПП «Здолбунівське» орендує на теренах Глинської та П’ятигірської сільських рад понад 1000 гектарів землі.

null
Фото Ірини Самчук

–  Ми дуже вдячні за співпрацю орендарям землі - господарствам, які очолюють Петро Іванович і Станіслав Олександрович. Вони постійно допомагають школі та садочку у нашому селі. Ніколи не відмовляють, якщо до них звертаємося. Нам приємна співпраця з ними. Дякуємо їм! – резюмував голова Глинської сільської ради Петро Ольховець.

Загалом у цей нелегкий для нашої держави час організатори й учасники святкових заходів подарували сільським жителям безліч позитивних емоцій та гарний настрій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews