Рівняни голосуватимуть за ялинку

24.11.2018 14:23   Джерело: ritm.tv/
Опубліковано : Наталія Рівненська

Наближаються новорічно-різдвяні свята. Все частіше можна почути розмови: якою ж буде ялинка на центральній площі міста - живою чи штучною?

Наразі думки щодо новорічного дерева розділилися, тож міська влада внесла це питання до соціологічного опитування, яке нещодавно провели серед жителів міста. Про результати дослідження думки громадян у своєму відеоблозі розповів очільник Рівного Володимир Хомко:

«Знаю, що серед містян є прихильники як штучного, так і живого новорічного дерева. Особисто мені більше до вподоби природна ялинка, але, певна річ, я не збираюся нікому нав’язувати свою думку. Тому звернуся до фактів. Більшість рівнян все-таки хочуть у центрі міста на свята бачити живу ялинку. Це я кажу, опираючись на результати соціологічного опитування, яке нещодавно проводили студенти. Приблизно 47 % рівнян підтримали природне новорічне дерево, проти – 33 %.

Я впевнений, що голосів «за» було б ще більше, якби до людей донесли правдиву інформацію. По-перше, ціна: вартість штучної ялинки становить як мінімум мільйон гривень. Ціна живої – від п’яти до десяти тисяч. Тобто, за ті гроші, в які міському бюджету обійшлося б штучне дерево, ми можемо двісті років ставити живе дерево. По-друге: ялинка живе 60-80 років, далі вона втрачає ділову цінність. Ми використовуємо саме таку ялину. А потім, після свят, це дерево розпилюємо на дошки, їх пускаємо на виготовлення лавочок. Зауважу: якщо навіть, не зважаючи на ці аргументи, мешканці все ж захочуть бачити в центрі Рівного на свята штучну ялинку, – купимо її».

За матеріалами https://ritm.tv/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv/