На ставку на Рівненщині загинули лебеді (Фото)

01.12.2018 08:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Лише одного лебедя вдалося врятувати від загибелі на Богдашівському ставку, що поблизу Здолбунова. Ще чотири птахи замерзли у кризі.

Це сталося вчора. Витягували лебедів із крижаного полону бійці 18-ї державної пожежно-рятувальної частини району. Птаха, який залишився живий, рятувальники передали ветеринарному лікарю для огляду. Після повного одужання лебедя передадуть до Рівненського зоопарку.

Лебеді не перший рік зимують на ставках поблизу Здолбунова. Проте такий випадок стався вперше, повідомляють на сайті Здолбунів.ком.

Натомість рівненський орнітолог Василь Ільчук запевняє, що птахи загинули не від раптового морозу. Він припускає, що лебеді могли бути знесилені хворобою.

"Лебеді не могли так просто замерзнути. Я знаю цей канал, роками моніторю ситуацію по зимівлі птахів як на ньому, так і на інших водоймах. Птахи тут успішно перезимовують, мають чим харчуватися а під час морозів відкочовують на незамерзаючі водойми. Реально лебеді можуть замерзнути якщо ввечері опиняться в невеличкій ополонці, котру вночі скує сильний мороз. Цього не скажеш про даний канал. Очевидно птахи були чимось знесилені, якоюсь хворобою, приміром. Зашкодити могла навіть необдумана підгодівля людей, наприклад, хлібом, який спричинює серйозні розлади шлункового тракту... а тут ще й мороз...", - пише орнітолог.

 

null
Фото Здолбунів.ком

 

null
Фото Здолбунів.ком

 

null
Фото Здолбунів.ком

 

null
Врятований лебідь

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews