У Рівному затримали телефонних аферистів, які три дні «тероризували» пенсіонерів

08.12.2018 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Упродовж  останніх  трьох днів до поліції зверталися схвильовані жителі обласного центру, яких намагалися ошукати телефонні аферисти. Їм вдалося ввести в оману трьох пенсіонерок, однак зловмисники й не підозрювали, що на їх слід уже вийшли оперативники Рівненського відділу поліції, інформує  відділ комунікації поліції Рівненської області. 

Двох жителів столиці, 23-ох та 24-ох років, оперативники затримали після вчинення чергового злочину шостого грудня. До поліції о 5:45 звернулася схвильована 73-річна жителька Рівного, що на домашній номер зателефонував невідомий, представився поліцейським та сказав, що її син потрапив у дуже серйозне ДТП. Аби уникнути кримінальної відповідальності, попросив жінку передати «слідчим» 12 тисяч гривень. За кілька хвилин до помешкання літньої пенсіонерки за грошима прийшли двоє чоловіків та забрали все, що та мала – шість тисяч гривень.

Після того, як молодики завершили злочин та перерахували гроші на банківську картку, пішли розважатися у гральний заклад, де їх затримали поліцейські.

За такою ж схемою впродовж двох днів хлопці «заробили» ще на двох пенсіонерках 2600 доларів США та 12 тисяч гривень. Усі гроші вони перераховували на картку, яка, за інформацією правоохоронців, належить засудженим особам.
Двоє киян у цій схемі виступали посередниками та мали відсоток доходу на власні потреби. Інформацію про потерпілих отримували від кураторів, які безпосередньо і спілкувалися з пенсіонерками.

«Про статки та родинні зв’язки зловмисникам, зазвичай, повідомляли самі жертви, — повідомив заступник начальника Рівненського відділу поліції – начальник слідчого відділу Павло Пастушок. — Розмову з жінками починав ніби то правоохоронець, який запитував, чи є у жінок діти, де і чим вони займаються. Після цього їх приголомшували звісткою про вчинення серйозного ДТП. Аби врятувати своїх дітей від в’язниці, потерпілі віддавали аферистам останні гроші, золоті прикраси та цінності».

Слідчі Рівненського відділу поліції повідомили молодшому з них про підозру за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт. Слідчі дії відносно організаторів тривають.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews