Делегація з Рівненщини чекає на історичне рішення Об’єднавчого Собору у столиці (Фото)

15.12.2018 13:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Тисячі людей зібралися сьогодні у Києві на площі перед собором Святої Софії, де має відбутися Об'єднавчий Собор Української православної церкви.

Чекає у Києві на історичне рішення і чисельна делегація з Рівненщини. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко разом з керівниками районів, вірянами та активістами демонструють свою підтримку автокефалії.

«Сьогодні на Софійській площі ми з товаришами з Рівненщини та ще тисячі українців, чекаємо рішення Об’єднавчого Собору. День, якого чекали сотні років! Постає Українська незалежна православна церква», - прокоментував Олексій Муляренко.

У ці хвилини на Софіївську площу прибув Президент України Петро Порошенко. Він емоційно спілкується з людьми, які чекають початку Об’єднавчого Собору щодо створення Єдиної помісної церкви.

Нагадаємо, Об'єднавчий Собор має фактично створити нову Українську помісну православну церкву, обрати її предстоятеля та схвалити статут. Потому обраний предстоятель під час співслужіння з Вселенським патріархом у Константинополі отримає Томос про автокефалію.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews