Працівникам Зарічненського РЕМ роз’яснили особливості роботи на електромережах у негоду

16.12.2018 17:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Під час планової перевірки ПАТ «Рівнеобленерго» фахівці Управління Держпраці обстежили об’єкти найбільш відділеного району електромереж – Зарічненського РЕМ.

У рамках Всеукраїнського тижня права начальник відділу нагляду у промисловості Управління Іван Онищук та головний державний інспектор відділу Олександр Іващук провели тематичний семінар з працівниками.

Іван Онищук роз’яснив правові норми безпечної роботи та трудових відносин. Зокрема, враховуючи гостру ситуацію в районі з працевлаштуванням, учасники семінару отримали інформацію про вимоги трудового законодавства щодо прав працівників, членів їх сімей під час влаштування на роботу.

Енергетикам також роз’яснили причини травматизму, зокрема, деталізували фактори електротравматизму. Так, у 2018 році в області трапилося 3 випадки травмування працівників електрострумом.
Іван Онищук наголосив, що значна частина електромереж розташована в великих лісових масивах, де не можливе застосування спецтехніки. Щоб не трапився нещасний випадок, необхідно ретельно слідкувати за станом опор, перевіряти їх стійкість.

Фахівець закликав працівників РЕМ до виконання кожної роботи з максимальним усвідомленням обережності і відповідальності за своє життя і здоров’я. Неухильне дотримання цього принципу особливо актуально під час ліквідації наслідків стихійних лих, зокрема в зимовий період, роботи в складних погодних умовах під час налипання снігу на електромережах, обриву проводів.

За матеріалами Управління Держпраці України у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews