Громада з Рівненщини затвердила Стратегію розвитку

19.12.2018 10:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На сесії селищної ради  затверджена Стратегія розвитку Демидівської ОТГ, робота над якою тривала майже рік. За цей час відбулося три засідання робочої групи, чотири робочі зустрічі з експертами та консультантами, проведений соціально-економічний та SWOT-аналіз громади.
 
Координували роботу та забезпечували технічний супровід розробки Стратегії представники  Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Методичне забезпечення, експертний аналіз даних і результатів досліджень, надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечував радник ЦРМС Тарас Микитин.
 
До робочої групи з розробки стратегії входили депутати, працівники виконкому, керівники комунальних закладів і установ, представники бізнесу, громадські активісти і пересічні жителі громади – всього 39 осіб. Робота велась максимально відкрито, були враховані десятки пропозицій і зауважень.
 
Як відзначає Демидівський селищний голова Віктор Іщук, багато з пунктів Стратегії в громаді вже почали втілювати. Зокрема, активно використовується інструмент міжмуніципальної співпраці територіальних громад, готується спільний проект чотирьох громад по поводженні з твердими побутовими відходами. За рахунок субвенцій та власних коштів проведено реконструкцію вуличного освітлення в 10 селах ОТГ.
«Важливо виділити кілька моментів Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки. Так, в ній прописані дії, спрямовані на відродження промисловості. На території громади зараз багато площ, на яких колись були розташовані ферми, колгоспні двори, є вільні земельні ділянки. Селищна рада хоче створювати на їхньому місці нові виробництва, залучаючи до громади інвесторів. Велику увагу в Демидівці хочемо приділити розвитку туризму. В ОТГ є чимало відпочинкових баз, зелених садиб, тобто туризм вже розвивається. Цей напрямок будемо продовжувати», - розповів він.
Окремо в громаді планують зупинитися на спортивному туризмі. Знову ж таки, є потенціал створення тренувальних баз, тому планують працювати над цим напрямком й запрошувати спортсменів на тренувальні збори та змагання.
 
Ознайомитись зі Стратегією можна за посиланням http://demydivska.gromada.org.ua/strategiya-rozvitku-10-42…/
 
За матеріалами прес-служби ЦРМС.
 
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews