УПЦ МП сьогодні, 20 грудня, перейменували на Російську церкву в Україні

За відповідне рішення проголосувало 240 депутатів Верховної Ради України

20.12.2018 22:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Відтепер, МП потрібно буде вказувати свою приналежність до РПЦ. Так, протягом місяця державою повинна бути проведена релігієзнавча експертиза статутів всіх релігійних організацій, які діють в Україні. У разі виявлення організацій, які керуються із держави-агресора, вони протягом трьох місяців повинні власноруч внести поправки до своїх статутів щодо назви.

Також у проекті закону передбачено, що РПЦ не повинна бути представленою на території українських військових частинах і на фронті, оскільки представник держави-агресора може психологічно впливати на українських воїнів.

Додамо, у Росії хочуть “захищати” московських попів із України.

Як писав “Вголос”, під час Собору обрали предстоятеля Єдиної української православної церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій уже запросив Епіфанія спільно відслужити Літургію й отримати томос.

Також білоруським православним заборонили молитись у новій Українській церкві. Крім того Польська православна церква відмовилася визнатиПравославну церкву України та засудила Варфоломія.

Натомість офіційний Ватикан визнав Православну церкву України, яку було створено під час об’єднавчого Собору, й її предстоятеля, митрополита Епіфанія.

 За матеріалом на сайті: http://vgolos.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews