Перспективи розвитку медичної галузі обговорили на Рівненщині

В рамках сьомої медичної конференції «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу»

20.12.2018 23:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На сьогодні  в області запустили найбільший сегмент будівництва – на території Рівненщини незабаром постане понад сотня сільських амбулаторій. Заступник голови Рівненської обласної  державної адміністрації Віталій Ундір повідомив, що сільська медицина розбудовується завдяки двом проектам: президентському та Світового банку – а це відповідно 34 нові амбулаторії та 89 реорганізованих. Будівництво «з нуля» передбачає президентський проект «Допомога поруч», а за кошти Світового банку реорганізовують вже діючі ФАПи.

null
Фото з сайту РОДА

Реформування медицини Рівненщини в рамках проекту Світового банку відбувається у 4 етапи. Першочергово він реалізовується у північних районах – на Володимиреччині та Зарічненщині. Після чого покращуватимуть якість надання медпослуг для мешканців Сарненського, Рокитнівського, Дубровицького, Костопільського, Корецького та Березнівського районів.

null
Фото з сайту РОДА

Медицину Гощанського, Острозького, Здолбунівського та Рівненського районів, а також Острога модернізують на третьому етапі.  Далі проект Світового Банку впроваджуватимуть у Радивилівському, Демидівському, Млинівському, Дубенському районах, а також в місті Дубно.

Про впровадження електронного реєстру пацієнтів як однієї з складової проекту  розповів керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку Сергій Рибачок:

«Усі медичні показники пацієнтів будуть занесені в електронну систему, доступ до якої матимуть усі лікарі, у який би заклад людина не зверталася - у Дубровиці, Рівному чи Зарічному. Непотрібно буде носити з собою усі медичні картки, адже ця система об’єднає біля 300 закладів охорони здоров’я в Рівненській області».

null
Фото з сайту РОДА

Важливим є й те, що рамках Проекту протягом року було проведено 54 тренінгів та 6 медичних конференцій. А навчання пройшли 1220 працівників медичних установ – сімейні лікарі, терапевти, бригади екстреної швидкої домопоги, лікарі-кардіологи.

Під час конференції також відбулась презентація результатів третього соціологічного дослідження стану медичної галузі Рівненщини, яке в межах реалізації проекту Світового банку проводить Соціологічна група «Рейтинг».

null
Фото з сайту РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews