На Рівненщині підсумували культурний 2018 рік

22.12.2018 20:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині - культурні жнива! З цієї нагоди в залі обласної філармонії відзначили митців краю – учасників Всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів аматорського мистецтва «Творче жниво – 2018».

null
 

«Хоч на вулиці зима, а у нас жнива. 2018 рік у сфері культури нашої Рівненщини був насичений та багатий на яскраві події та мистецькі конкурси. Цим заходом ми підводимо риску під річним марафоном культурних перемог, які здобули наші артисти і в Україні, і далеко за кордоном. Зокрема, сьогодні на п’єдесталі одразу 15 творчих колективів», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Під час свята Олексій Муляренко виконав почесну місію – вручив посвідчення про присвоєння почесних звань:

- «Заслужений працівник культури України» - завідувачу відділу «Музей книги та друкарства» державного історико-культурного заповідника м.Острог Світлані Позіховській (на фото);

- «Заслужений діяч мистецтв України»-  старшому викладачеві кафедри РДГУ Юрію Мельничуку (на фото);

- «Заслужений працівник культури України» - керівнику зразкової циркової студії «Каскад» Костопільського будинку школярів Людмилі Грицюк (на фото);

- «Заслужений працівник культури України» - звукорежисеру обласного академічного українського музично-драматичного театру Богдану Сіваку.

Подяку від Кабінету Міністрів отримала начальник відділу регіональної культурної політики управління культури і туризму Рівненської ОДА Галина Ковальчук (на фото).

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко нагородила кращі клубні заклади за результатами першого етапу Всеукраїнського огляду конкурсу.

Відтак, перше місце зайняв будинок культури села Грушвиця Рівненського району. Другу сходинку розділили Русивельський центр народної творчості та дозвіллєвої роботи Гощанського району та Каноницький сільський будинок культури Володимирецького району. Третє місце посіли Великомидський сільський будинок культури Костопільського району, «Тараканівський центр культури і дозвілля» в селі Рачин Дубенського району, та клуб села Мале Вербче Сарненського району.

Нагороди також отримали: ансамбль «Джерельце», «Намисто», «Олександрія», «Веселка», «Струмочок» , «Дружба» , «Полісяночка», «Сузір’я Едельвейс» ,  «Оріана», «Ясени»,  «Каскад» , духовий оркестр Вербської музичної школи, та виконавці Дарія Чекун, Ольга Нечаєва, Ірина Кухар та Владислав Коржневський.

Посвідчення про почесне звання «народний» отримали колективи – «Мальви» , «Намисто», «Полісянка», «Акцент»,  «Сім п’ятниць»,  «Самоцвіти Сарненщини», «Кумоньки» та хор Острожецького будинку культури  Млинівського району.  Звання «зразковий» одержали  колективи – «Журавлина», «Зірочки сходу», «Радик», «Soulart», «Фантазія», «Краплина Полісся», «Соловеєчки», «Веретенце», «Перлини надії» та дитячому  духовому оркестру Вербської музичної школи.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews