Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

Творчі особистості дарували тепло своїх сердець відвідувачам обласної бібліотеки

24.12.2018 18:40   Джерело: RvNews
Автор : Яна Замкова

Днями у залі відділу мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки як зажди було багатолюдно: гостя зі Словаччини, поетеса Олена Каплявкова-Колодяжна презентувала свою першу збірочку поезій «Адажіо життя», видану в  2018 році у Словаччині (м. Сениця), а рівнянка Валентина Слуквіна представила свій перший диск «Щиро від душі».

Організатор  імпрези та її ведуча Галина Споденюк розповіла присутнім, що пані Олена наша землячка із смт Квасилів, що поблизу Рівного. У 1996 році емігрувала до Словацької Народної Республіки, але любов до рідного краю постійно повертає  поетесу на рідні терени. Її більшість поезій написані українською мовою, хоча авторка добре володіє чеською, словацькою, німецькою. Присутні щиро сприймали її вірші, присвячені воїнам-захисникам України: «Лист із фронту», «Молитва за Україну», «Батальйон», «Мамо, ти мене прости», «Лірник» та інші.  Не байдужа пані Олена й до історичних  тем, зокрема, вона дуже  проникливо написала про  Голодомор у вірші «Жертвам голодокосту 1933», «Рідна ти моя країно…» та ін.

null

Олена Каплявкова-Колодяжна  і Валентина Слуквіна.

Також найкращі почуття і емоції автор продемонструвала в любовній ліриці: «Квазімодо» (діалог), «Сон», «Рената», «Прощання», «Адажіо кохання», романсі «В саду осіннім груші поспіли». Особливої уваги заслуговує й венеціанська легенда «Олівія і Омар», присвячена трагічній долі закоханих.

Олена Каплявкова-Колодяжна довгий час співпрацює з бардом Валентиною Слуквіною, яка поклала на музику її вірші «Кохання в очах твоїх», «Пурпурові квіти» та ін.

Валентина Слуквіна – рівнянка, за професією стоматолог, за покликанням душі – лірик, романтик, виконавиця авторської пісні, учасниця двох фестивалів авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» (м. Луцьк 2017, 2018 рр.), автор диску «Щиро від душі». Під час зустрічі співачка виконала чимало власних пісень та пісень на слова Олени Каплявкової-Колодяжної.

 Як музичний подарунок гостям прозвучали музичні твори у виконанні дуету «Фантазія» у складі викладачів РДМШ № 1 ім. М. Лисенка Оксани Войтович (скрипка) та Олександра Шавардака (фортепіано).

null
 

Прийшли привітати презентантів друзі, колеги, однодумці, учасники АТО, шанувальники поетичної та музичної творчості.

Гості  понесли з собою тепло авторських почуттів, позитивний настрій, а відвідувачі – велику насолоду від зустрічі з ними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews